Diversen, Aardbei (1 bezoeker) (1) Gast
Favoriet: 0
|
|
TOPIC: Diversen, Aardbei
|
Aardbeienpizza 8 Jaren, 10 Maanden geleden
|
Karma: 0
|
Ingredienten:
Bestemd voor 4 personen.
1 Kant en klare pizzabodem, koelvers
1/2 bol mozzarella in stukjes gescheurd
100gr zachte geitenkaas, verkruimeld
150 gr aardbeien, schoongemaakt en in plakjes gesneden
50 gr rucola
25 gr Parmezaanse kaas in flinters
45 ml olijfolie
Zwarte peper, versgemalen
Bereidingswijze:
Verhit de oven voor op 230 graden (of hoger als dat mogelijk is).
Verdeel de mozzarella en geitenkaas over de pizzabodem en bak de pizza in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
Neem de pizza uit de oven en verdeel de aardbeien, rucola en Parmezaanse kaas erover.
Bedruppel de pizza met de olijfolie, voeg wat gemalen peper toe en serveer in punten.
|
|
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 727
|
Gelogd
|
|
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
|
|
Aardbeien granita 6 Jaren, 6 Maanden geleden
|
Karma: 0
|
Ingredienten:
Bestemd voor 6 personen.
500gr aardbeien
45gr suiker
125ml water
Bereidingswijze:
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
Doe de aardbeien en de suiker in een ondiepe roestvrijstalen of glazen bak of schaal en zet het mengsel gedurende één tot vier uur op kamertemperatuur weg.
Plaats de bak of schaal een uur in de diepvriezer.
Pureer de aardbeien in een blender met het water.
Proef en voeg eventueel vers citroensap toe of munt.
Zet de bak 30 minuten terug in de diepvriezer.
Als het mengsel begint te bevriezen, schraapt u met een vork de bevroren puree van de randen af en roert u deze naar het midden.
Controleer de granita om de 30 minuten en schraap opnieuw als voorheen, zo nodig met een beetje meer kracht als het mengsel verhardt.
Het mengsel moet ongeveer 2 uur in de vriezer staan en het schrapen moet steeds herhaald worden.
Heerlijke verkoeling op warme dagen
|
|
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 727
|
Gelogd
|
|
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
|
|
|
|
|
Forum Fruitpluktuin
|