Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het fruit waaronder het laatste nieuws over fruit, fruit in Haaksbergen, hoe fruit plukken, hoe fruit bewaren, recepten per fruitsoort et cetera. Zie ook de publicaties voor meer fruitrecepten.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Bewaren inkuilen (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Bewaren inkuilen
#721
Bewaren inkuilen 5 Jaren, 4 Maanden geleden Karma: 0  
Op een in de winter droog blijvende plaats wordt een kuil uitgegraven met een diepte van ongeveer een halve meter. De uitgegraven grond wordt opgehoopt langs de zijkanten van de kuil. Daardoor ontstaat een kuil van rond de 1 meter hoog.
De wanden en de bodem worden bedekt met een 10cm dikke stro laag van roggestro.
Op dit strobed worden de gave vruchten opgehoopt tot de kuil over de gehele lengte gevuld is. De vruchten worden dan weer afgedekt met langstro, riet of bladeren. Bij strenge vorst wordt deze laag afgedekt met wat grondplaggen.
Een groot voordeel van kuilbewaring is het zeer goede behoud van het vruchtvlees. De ideale bodemvochtigheid houd de vruchten in een harde vorm, stevige toestand zonder rimpeling of verschrompeling. De smaak wordt vaak door deze bewaring enigszins afgerond.
Alleen harde en stevige soorten komen in aanmerking voor inkuilen. De Keuleman en Brabandse Belleleur geven zeer goede resultaten.

Doe je een lage keulemanappels over de te bewaren aardappelen dan wordt doorschieten of verrimpeling van de aardappels voorkomen. Bij het rijpen van appels komt de stof Ethyleen-as vrij wat de scheutvorming van de appels belet.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 727
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Bewaren inkuilen
Erwin 02/02/2019 08:22
Ga naar bovenkant
Forum Fruitpluktuin
Adverteren

Bezoekers

We hebben 176 gasten online