Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het fruit waaronder het laatste nieuws over fruit, fruit in Haaksbergen, hoe fruit plukken, hoe fruit bewaren, recepten per fruitsoort et cetera. Zie ook de publicaties voor meer fruitrecepten.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Plukken kersen (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Plukken kersen
#191
Plukken kersen 12 Jaren, 1 Maand geleden Karma: 0  
Bij de handpluk van kersen moeten deze wel van een prima kwaliteit zijn en dient de kers een homogene kleur te bezitten.

Kersen krijgen de smaak aan de boom. Dat betekent dat je de kersen moet laten hangen tot ze bijna rijp zijn als je ze wilt inmaken. Voor consumptie direct na de pluk kun je ze het beste plukken als ze rijp zijn.

Kersen kun je het beste na de pluk zo snel mogelijk afkoelen als ze niet direct verwerkt worden. De reden hiervan is dat de pitten van de kersen de warmte vast houden doordat het in de zomer buiten erg warm kan zijn. Door deze warmte krijg je bruine steeltjes en krimpt de kers.

Wanneer je de geplukte kersen gelijk gaat verwerken of invriezen kunnen ze geplukt worden zonder steel. Zorg er dan wel voor dat ze bij warm en vochtig weer niet te lang lijven liggen. Want de kans op rotting is dan zeer groot daar de kers op de plek van de steel is beschadigd.

Voor het plukken voor directe consumptie kun je de steel beter latten zitten. Ze blijven dan 1 tot 2 dagen goed en drogen dan niet direct uit. Eventueel kun je ze in de koelkast leggen maar dan rijpen de kersen niet af.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 727
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 07/08/2013 07:23 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Plukken kersen
Erwin 21/01/2012 16:24
Ga naar bovenkant
Forum Fruitpluktuin
Adverteren

Bezoekers

We hebben 60 gasten online