Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het fruit waaronder het laatste nieuws over fruit, fruit in Haaksbergen, hoe fruit plukken, hoe fruit bewaren, recepten per fruitsoort et cetera. Zie ook de publicaties voor meer fruitrecepten.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Rode appel/peren zijn gezonder (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Rode appel/peren zijn gezonder
#194
Rode appel/peren zijn gezonder 12 Jaren, 2 Maanden geleden Karma: 0  
Het is al lang bekend dat appels en peren die rood kleuren beter smaken. Het is ook bekend dat vruchten die het meest blootgesteld worden aan de zon het mooist kleuren en bijgevolg ook mooi rood zijn. Hoe meer zon, hoe mooier de vruchten.
Rode appels zijn gezond omdat ze veel flavonoïden bezitten. Dit zijn verbindingen die afrekenen met de schadelijke stoffen in ons lichaam. De flavonoïden bevinden zich vlak onder de schil. Daarom kan men het best zoveel mogelijk fruit ongeschild eten.
Hoe meer zonneschijn, hoe roder de appels kleuren, hoe meer flavonoïden in de vruchten gevormd worden. Zo bevatten appels boven in de top van de boom meer flavonoïden dan deze in de schaduw van de bladeren. Om meer gekleurde vruchten te bekomen, dienen de vruchtbomen in de kruin open gesnoeid worden. Ook voor hoogstammen is een voldoende plantafstand (8 à 10 m) een must.
Er bestaat ook een beduidend verschil in de aanwezige hoeveelheid flavonoïden tussen verschillende variëteiten onderling: zo is een jonagold met een rnooie rode blos rijker aan flavonoïden dan de elstar.
Men kan de lichtintensiteit, en dus ook het flavonoïden gehalte. in het fruit beïnvloeden door zilverfolie onder de bomen te leggen.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 727
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Rode appel/peren zijn gezonder
Erwin 22/01/2012 16:25
Ga naar bovenkant
Forum Fruitpluktuin
Adverteren

Bezoekers

We hebben 55 gasten online