Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
17.04.2012 17:45:29
Erwin

Afgelopen nacht heeft het goed gevroren. Het werd een vorstdag met een minimum temperatuur van –2.3°C. Op klomphoogte daalde de temperatuur zelfs tot –3.4°C. Extreem was dit niet. Op 2008 vroor het 17 april zelfs –4.1 graden.

Fruitbloesems zijn uitermate gevoelig voor vorstdagen in de lente. Lentenachtvorst kan de geopende fruitbloesems beschadigen waardoor er een grote kans is op een misoogst. Vroegbloeiende fruitsoorten, zoals kers- pruimenbomen hebben meer kans op vorstschade dan de laatbloeiende fruitsoorten. Perenbomen bloeien daarin tegen wel weer vroeger dan appelbomen en zijn daardoor ook gevoeliger voor bevriezen van de bloemen. Het jonge blad van de walnoot is ook gevoelig voor vorst, en zal na bevriezing afvallen. Hiertegen is weinig te doen.

Dat deze temperatuurdaling niet zonder gevolgen bleef was ’s ochtends duidelijk te zien aan de fruitbomen. De in bloei staande kersen- en pruimenbomen hadden het koud gekregen en lieten de bloemkopjes hangen. Zie ook de foto’s. ’s Middags bleek de schade mee te vallen en vlogen de eerste bijen weer op de bloemen. Of deze vorst er voor gaat zorgen dat de fruitoogst dit jaar slecht zal verlopen moeten we af wachten.
Van de walnootbomen zijn de jonge uitlopers wel bevroren en moeten wij even geduld hebben hoe de boom hierop zal reageren.

   

Ook de uitgelopen rozen hebben er van langs gekregen. Vooral de Engelse Liaanrozen (Ramblers). Dit zijn rozen die zeer lange uitlopers maken en uitbundig kunnen bloeien.



  
 

monique
07.06.2012 13:17:31

Geen enkele appel of peer aan de bomen!! Wel kersen.....raar gezicht!!

 
 


Adverteren

Bezoekers

We hebben 143 gasten online