Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
21.10.2014 18:47:05
Erwin

Op 12 oktober 2014 een bezoek gebracht aan Europom2014 internationale fruitexpo. De 6e Europese fruit- en hoogstamhappening georganiseerd door de ‘Nationale Boomgaardenstichting’ (NBS) uit België gehouden in het prachtige kasteel (Landcommanderij) Alden Biesen in Bilzen België.


Europom is sedert 1989 een samenwerkingsverband, door de NBS in het leven geroepen, tussen een aantal vrijwilligersverenigingen uit verschillende Europese landen, met als voornaamste doelstelling het behoud, de promotie, de studie en de pomologie van streekeigen fruitrassen. Jaarlijks wordt door één van de leden een internationaal treffen georganiseerd met een fruittentoonstelling voorzien van educatieve activiteiten, voordrachten en demonstraties.

Te zien waren meer dan 1000 soorten appel en perenrassen waaronder het kleinste appeltje van Europa en de dikste peer. Ook bijzonder soorten werden er tentoongesteld zoals de Dubbel Flip en de Rode Zomercalville met zijn rood dooraderde vlees en zijn herkomst uit de middeleeuwen.
Ook interessant om eens een keer te zien was de in werking zijnde sapmobiel en te proeven van de ambachtelijk bereide appel-, kersen- en pruimstroop. 100% puur.

Verder gesproken en informatie uitgewisseld met Zweedse, Oostenrijkse (Klaus en Gabi Strasser OSOGO.eu), Duitse, Nederlandse en Belgische landdelegaties.
Kortom een interessante en gezellige happening.  
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 73 gasten online