Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
27.07.2016 17:35:00
Erwin

Zondag 10 juli 2016 een bezoek gebracht aan de Euregionale kersenhappening

De Nationale Boomgaardenstichting (NBS) organiseerde voor de 13de maal de jaarlijkse Euregionale kersenhappening in het prachtige kasteeldomein Alden Biesen in België. De rijke hoogstamboomgaarden of fructuaria in de prachtige omgeving van de Landcommanderij worden daarbij als extra troef uitgespeeld. Deze kersenhappening trekt elk jaar duizenden bezoekers aan uit binnen- en buitenland, die na afloop van het evenement nog gezellig napraten op de vele leuke terrasjes waarbij oude kersenverhalen, grappige anekdoten en opgedane kennis van de ene generatie op de andere worden overgedragen.

De unieke expo van meer dan 250 oude en moderne kersenvariëteiten uit de gehele Euregio staat centraal. Delegaties uit de omliggende landen brachten hun typische variëteiten mee en zorgen voor de lokale toets.
Op regelmatige tijdstippen begonnen wandelingen onder begeleiding van een gids door de prachtige Hertenbergboomgaard van Alden Biesen. Hier demonstreren plukploegen  het gebruik van lange plukladders, kersenmanden en sorteertafels.

Het ging mij vooral om de kersenpluk van hoogstambomen. Men maakt gebruik van 8m lange ladders die goed in de grond worden verankerd en daarna tegen de takken worden gezet. Zorg wel dat je de ladder zodanig plaatst dat mocht deze de boom invallen dat deze dan op een onder liggende tak valt. Plaats ook 1 been door de sporen zodat je makkelijk met twee handen kunt plukken.  
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 53 gasten online