Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 
Hauszwetsche kwetch

Deze pruim is een Zeer oud ras, vermoedelijk komt de Kwetsch uit Azië. Was al in de Romeinsetijd bekend. In geheel Europa zijn verschillende soorten bekend.

Deze grote pruim heeft een zwartblauwe schil. Het vruchtvlees is groengeel en zoet van smaak. Zelfbestuivend.
De Kwets houdt veel vruchtsuiker vast, daarom is ze zo geliefd in de keuken.
De Hauszwetsche Kwets is heel geschikt voor alle doeleinden. In het bijzonder voor het drogen en diepvriezen.
Het vruchtvlees blijft bij het koken heel en stevige aromatisch.

De Hauszwetsche Kwetsch leent zich uitstekend voor het drogen omdat deze pruim een hoog suikergehalte heeft en daardoor makkelijk gedroogd kan worden. Eeuwenlang werden de pruimen gewoon in de zon gedroogd. Tegenwoordig gaan ze een paar dagen de oven in.

Herkomst Azië
Ouderdom Zeer oud ras, al bekend in de Romeinsetijd
Synoniemen Bakpruim
Aanplant 1998
Boom Kroonvorm opgaand
Gebruik Verse consumptie, drogen en diepvriezen
Bloeitijd April
Bloem Wit
Bestuiver Anna spath, Betuwse kwets
Plukrijp Vanaf eind september begin oktober
Gebruikstijd Vanaf eind september begin oktober
Bewaren Ingevroren 6 tot 8 maand.
Vrucht Langwerpig
Kleur Paars/blauw, blauw/rood. Met heldere fijne puntjes
Vruchtvlees Oranjegeel, zeer vast, tamelijk sappig, zoetzuurachtig, sterk aromatisch, licht wrang.
Kelk
Steel
Steen Laat goed los van het vruchtvlees

 
Adverteren

Bezoekers

We hebben 133 gasten online