Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het fruit waaronder het laatste nieuws over fruit, fruit in Haaksbergen, hoe fruit plukken, hoe fruit bewaren, recepten per fruitsoort et cetera. Zie ook de publicaties voor meer fruitrecepten.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Mirabellenjam (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Mirabellenjam
#744
Mirabellenjam 2 Maanden, 2 Weken geleden Karma: 0  
20/08/2021 voor de eerste keer uitgeprobeerd.
1288 gr ontpitte mirabellen, 65ml water en 500 gram geleisuiker. De smaak was heerlijk.

Jam van mirabellen is snel gemaakt. Van ongeveer 1250 gram mirabellen houd je na het wassen, halveren en ontpitten nog ongeveer 1 kilo over. Doe deze in een pan en breng ze aan de kook, samen met 1/2 deciliter water, 500 gram geleisuiker, een pakje vanillesuiker en een scheut citroensap, wel blijven roeren. Laat het geheel 4 minuten doorkoken, wel blijven roeren. Gebruik een staafmixer om de velletjes te versnipperen tijdens het koken.

Ontpitten is eigenlijk niet nodig als je een roerzeef gebruikt dan eerst 10 minuten goed koken.

Doe de hete jam, met behulp van een trechtertje in de schone potjes, maak de randen van de potjes met een schone, hete doek vrij van eventueel gemorst mengsel en draai de deksels er vast op. Zet de potjes omgekeerd, dus op het deksel, op een theedoek. Laat ze zo 5 minuten staan en draai ze dan weer andersom en laat ze geheel afkoelen. Als ze koud zijn zet u er een klein etiket op met de naam van de jam en het jaartal. Bewaar de potjes het liefst op een koele, donkere plaats, zoals een kelder of in een kelderkast.

Mirabellen en appels passen prima samen. De jam van dit mengsel is erg lekker. Neem hiervoor 750 gram schoongemaakte mirabellen en 250 gram schoongemaakte appels (klokhuis en steeltjes verwijderen). Snijd de appel in kleine stukjes, zodat deze ook even snel gaar wordt als de mirabellen. Maak de jam verder op dezelfde manier klaar als hierboven.

Mirabellen kunnen ook samen met zachte handperen gemengd worden. Daarbij is de verhouding hetzelfde als bij de appels en deze jam is eveneens heel erg lekker.

Heb je pruimen van verschillende soorten, bijvoorbeeld wat mirabellen, blauwe pruimen, rode pruimen, enzovoort, maar is er te weinig om van een enkele soort jam te maken, maak de pruimen dan schoon, weeg ze en doe verhoudingsgewijs de geleisuiker erbij. Voor 500 gram gemengde pruimen kunt u dus 1/4 deciliter water, 250 gram geleisuiker, een zakje vanillesuiker en een scheutje citroensap nemen.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 710
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 22/09/2021 20:48 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Mirabellen
Erwin 22/09/2021 20:36
 
thread linkthread link Mirabellensaus
Erwin 22/09/2021 20:38
 
thread linkthread link Mirabellen op sap
Erwin 22/09/2021 20:39
 
thread linkthread link Mirabellenjam
Erwin 22/09/2021 20:47
Ga naar bovenkant
Forum Fruitpluktuinbezorg de laatste berichten direct op de desktop
Adverteren

Bezoekers

We hebben 60 gasten online