Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het fruit waaronder het laatste nieuws over fruit, fruit in Haaksbergen, hoe fruit plukken, hoe fruit bewaren, recepten per fruitsoort et cetera. Zie ook de publicaties voor meer fruitrecepten.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Bessen goed voor het brein (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Bessen goed voor het brein
#373
Bessen goed voor het brein 11 Jaren geleden Karma: 0  
22/3/2012
Uit steeds meer studies blijkt dat bessen gezond zijn voor de hersenen. Wetenschappers hebben alle eerdere onderzoeken geanalyseerd en concluderen dat de hersenen om meerdere redenen baat hebben bij bessen. Dat meldt Fun Education. Hiermee is er nog sterker wetenschappelijk bewijs gekomen dat het eten van blauwe bessen, bramen, aardbeien en andere bessen gunstige effecten heeft op de hersenen. Het helpt ook leeftijdsgebonden geheugenverlies te voorkomen.

Het uitgebreide onderzoek, dat gepubliceerd is in de Journal of Agricultural and Food Chemistry, krijgt extra gewicht omdat zowel dierexperimenten, onderzoek bij mensen, als ook onderzoek op celniveau tegen het licht zijn gehouden. Geconcludeerd werd dat bessen voor de hersenen om meerder redenen gezond zijn. Vooral blauwe bessen bevatten veel anti-oxidanten: stoffen die cellen beschermen tegen schade.

Bessen veranderen ook de manier waarop zenuwen in de hersenen communiceren. Hierdoor helpt het de hersenen tegen ontstekingen en worden zo minder zenuwen beschadigd. Dit heeft weer tot gevolg dat de cognitie en motoriek verbeteren. Volgens de onderzoekers zal uit vervolgstudies moeten blijken of deze voordelen het gevolg zijn van speciale stoffen, die in alle bessen voorkomen of dat de unieke combinatie aan stoffen in elke bessoort heilzaam is. Ook is nog onduidelijk hoe lang het effect van de bessen op de gezondheid van de hersenen duurt.
Bron: nationalezorggids.nl
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 720
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 22/03/2012 18:46 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Bessen goed voor het brein
Erwin 22/03/2012 18:46
 
thread linkthread link Bessen tegen vergeetachtigheid
Erwin 17/05/2012 10:43
 
thread linkthread link Blauwe bessen
Erwin 29/05/2014 14:59
Ga naar bovenkant
Forum Fruitpluktuin
Adverteren

Bezoekers

We hebben 52 gasten online